« Kan ens netværk blive for stort? | Main | Lawrence Lessig's Re:MixMe »

17-03-05

Comments

Jacob Bøtter

Jeg har svært ved at få øje på hvordan dette mere præcist handlede om communities? En mere passende titel havde da været noget med at skabe evangelistiske brugere eller lign., det betyder jo nødvendigvis ikke communities. Hvor ligger community effekten i iPod'en?

Mads Thimmer

Det er et engelsksproget oplæg, og jeg tror, der er tale om community som en "forening" af followers. Når man ser det lysende æble på samtlige bærbare her i San Diego, kan man godt forstå, hvorfor Apple næsten er et community, forstået som et fællesskab mellem ligesindede. De kalder det oveniløbet iNodding, når folk med iPod i ørene hilser på hinanden. Og når man styler og ombygger sin iPod - som en anden chopper eller hotrod - hedder det iPoddity. Apple er blevet nutidens Harley-Davidson med et samstemmigt kor af dyrkende købere, digitale rockere...

Christian

Men du har ret, Jacob, "Skab gode communities på nettet" er ikke en god titel. Det med nettet er en tilsnigelse. Jeg ændrer den.

Nikolaj Nyholm

joel havde faktisk besluttet sig for at tale om et andet emne end det han var blevet bedt af oreilly om at snakke om tilbage før jul -- derfor stemmer titlen ikke rigtig...

/n

Jacob Bøtter

Det er dog spændende at følge, en af de områder jeg har været meget optaget af i den seneste tid har netop været hvordan disse "foreninger" af kunder opstår, hvordan man skaber direkte evangelister for ens produkt og ikke mindst hvordan det holdes ved lige. Mange vil påstå at Apple ligger hvor de gør pt. pga. et godt produkt og en tilfældighed, det vil jeg dog anfægte. De har et godt produkt, jeg har været Mac-bruger længe, men det er ikke det hele. Hvad angår iPod'en så tror jeg at hele accessory effekten du også omtaler har en stor indflydelse. Der er simpelthen ikke andre mp3 afspillere som kan præstere at have så meget tilbehør, og det gode for Apple er at de kun producerer en brøkdel af disse accessories selv. Langt de fleste kommer fra andre producenter, nogle virksomheder lever sågar af kun at lave iPod tilbehør.

Hvis I hører mere om "customer evangelism", "passionate clients" eller lign. på konferencen, skal I endelige rapportere!

search engine optimization vancouver

Har dit websted har en kontakt side? Jeg har en hård tid at lokalisere det, men jeg vil gerne sende dig en e - mail. Jeg har nogle ideer til din blog, du kunne være interesseret i at høre . Uanset hvad, stor hjemmeside og jeg ser frem til at se den vokse over tid.

The comments to this entry are closed.