Nå, den der liveblogging fik altså lige et døgns hang-time. Noterne tog Word sig heldigvis af, så live eller ej, de næste posts er fra Les Blogs - Europas hidtil største konference om blogging. Og som altid, når det er (semi) liveblogging, så husk lige, at det er ret så impressionistiske noter man læser her...
Paneldebat med temaet "Where are we going?"
Deltagere:
Barak Berkowitz, Six Apart, USA
Meg Hourihan, Six Apart, USA
Caterina Fake, co-founder Flickr, USA
Charlie Schick, Nokia, Finland
Meg: Videoblogging vil tage fart og blive det næste store. Alle de klip vi har set flyde rundt på nettet, som er remixet fra nyheder og film, vil blive noget af det vi ser som det næste på weblogs.
Caterina Fake: Blogs handler om nye måder at demokratisere medierne på, nye måder at distribuere indhold. Det handler om at nedbryde grænser og ændre dem. Lade folk få magten over eget indhold og skabe nye forbindelser og venner. Det er det jeg ser som blogs store force. Det handler altså ikke bare om hjemmesider om katte. Det er meget mere om det.
Barak: Det handler ikke om medier. Hos Six Apart er vi i gang med en del forskning omkring hele blogging sfæren. Undersøgelse de lavede: Hvem mener folk egentlig, at bloggere er? De fleste svarede folk med for meget tid.
Der vil være endnu flere mennesker der deler med hinanden. Nogen vil dele billeder af katte, andre vil dele indhold der er arbejdsrelateret osv. Vi skal tænke over hvordan vi ændrer folks perception af bloggere. Hvordan vi får dem til at tænke over blogs som et middel de selv kan udtrykke sig.
Spørgsmål fra salen: En er pikeret over at katte webloggen bliver hængt ud. Hvis det er hvad folk vil læse/blogge om, så gør de det.
Caterina: Blogs har været med til at ændre opfattelsen af hvad det betyder at være online og dele sit liv med andre. Det handler om en ændring i online-identiteter.
Kommentar: Blogging er også en stor del af ens personlige branding.
Meg: jeps, at blive fyret for blogging kan være en god karrierestarter, som der står i BusinessWeek denne uge.
Spørgsmål fra salen: Bliver det en stor trend at mixe alle de forskellige tjenester der er i dag? Altså Flickr der integreres med weblogs osv.
Caterina: Jeg tror en af grundene til at Flickr fik så hurtig succes var, at vi samarbejdede med andre tjenester. Stewart Butterfield (medskaberen af Flickr) og jeg var longtime bloggere. Så vi brugte de weblog tjenester der var tilgængelige på markedet, hvilket betød at vi kendte verdenen indefra og kunne derfor relativt nemt se hvordan vi skulle gøre implementeringen rigtig.
Charlie: Google og Microsoft tænker på at holde folk indenfor sit eget territorium. De deler ikke deres webtjenester med andre virksomheder.
Ito: ja, en AOL gut jeg mødte i Israel sagde, at folk betaler hvis ikke de har andre muligheder. Det siger en del om hvordan de gamle internetvirksomheder stadig tænker!
Barak: Der er faktisk ikke mange asynkrone medier i dag. Weblogging er en af dem. Men email er faktisk ikke asynkront, det er langsomt-synkroniserende. Og hvis ikke man besvarer en mail efter en dag eller uge, så forsvinder den ganske enkelt. Vi har altså brug for asynkrone medier som webloggen, der giver os tid til eftertanke, men på en kvik, fleksibel og dialog-orienteret vis.
Spørgsmål fra salen: Er der nogle trusler mod hele blogosfæren? Er I nervøse for nogle af de ting I taler om i dag?
Meg: Jeg tror ikka der er noget at være nervøs for.
Caterina: Jeg ser det udelukkende som positivt. Blogs kan være med til at demokratisere nedefra og vise skjulte forbindelser mellem folk, som vi gerne vil kende mere til.
(Min kommentar: Tag f.eks. Anders Fogh-tiltaget med at alle ministrenes og ægtefæller skal fortælle hvad de er medlem af og har penge investeret i. Den slags oplysninger kunne man sagtens forestille sig ville komme frem i weblogs. Det samme med historien om Henriette Kjærs markise, som JP journalisterne fik opsnuset, da de hørte om det til et middagsselskab. Det kunne også sagtens være sket på en weblog.)
Comments