« Sommersjov med bogstafetten | Main | Mobil kommunikation »

02-07-05

Comments

Jacob Bøtter

Når Plazes bliver lidt større i Danmark tror jeg det bliver endnu vildere. Det du siger er jo kun toppen af isbjerget :-)

Christian

Der er bare den grundlæggende forskel, at Plazes er afhængige på lokationsinformationer fra wifi sendere, mens GPS bygger på satelitinfo, som de næste mange år, uanset hvad, vil være mere udbredt end Wifi/Wimax

Det bliver specielt interessant når den europæiske Galilei-satelit sendes op. Så er vi ikke længere afhængige af USAs satelitter og lokationsbestemmelsen bliver endnu mere præcis.

Jacob Bøtter

Men hvor mange er det lige der i dag render rundt med en GPS-enhed i lommen? Det er klart GPS bliver mere udbredt, men jeg tror det er mere sandsynligt der kommer WiFi i mobiltelefoner (findes allerede i nogle Nokia) end der kommer egentlig GPS. Det som 3 kalder GPS i deres telefoner har ikke det store med det at gøre.

Jeg tror ikke at Plazes fremover kun vil bruge WiFi - de vil jo følge udviklingen, men indtil videre tror jeg WiFi er det man kommer længst med hvis man vil networke med folk på samme lokation.

Christian Schwarz Lausten

Nokias 5140 har en GPS shell som sættes på mobilen (ligesom der også findes en RFID shell). Den er ikke særlig stor og sluger heller ikke så meget batteri.

Men når det er sagt, så tror jeg i høj grad det bliver en kombination af wifi/GPS. De har begge forskellige styrker og svagheder, når man snakker positionering. Faktisk er Galileo-projektet bl.a. et forsøg på at kombinere de to teknologier. Læs mere om det på den officielle Galileo side

og på Wikipedia

payday loans kitchener

Hey ! Jeg ved, det er kinda off topic , men jeg tænkte på om du vidste, hvor jeg kunne få en captcha -plugin til min kommentar form? Jeg bruger den samme blog platform som din, og jeg har problemer med at finde en? Takket være en masse!

The comments to this entry are closed.