« Er web 2.0 økologisk? | Main | Fremtidens magasiner er skrevet med elektronisk blæk »

30-03-08

Comments

Andreas Johannsen

Jeg er meget enig i det sociale som motivationsfaktor. Selv er jeg i et slæg, der træner til Berlin Marathon senere på året. Vi bruger en social træningslog — www.weendure.com — til at holde styr på vores træning, og på hinanden.

Det virker meget som om, man indgår en social kontrakt ved at eksplicitere, at man træner til et eller andet. På den måde bliver man holdt op på det mål af de andre i netværket. Den sociale kontrakt er meget mere effektiv til at holde en til ilden end interne motivationsfaktorer. Det interessante er at få designet træningsapplikationer (eller offline netværk) med en sådan arkitektur, at de understøtter denne kontaktsindgåelse bedst muligt.

Christian Toennesen

Og kunne sport version 3.0 maaske taenkes at hedde, taadaa, holdsport?!

Hvadenten du elsker eller hader at ro, skal du nok komme ud af fjerene hvis der andetsteds, klokken 6, staar 8 mennesker i regnvejr og venter paa dig. Det handler netop om sociale kontrakter (og sanktioner!), som Andreas siger.

Indroemmet, med holdsport har man dog ikke altid samme fleksibilitet som med individuelle besoeg i et fitnesscenter.

Ifoelge 'the undercover economist,' Tim Harford - og sikkert mange andre oekonomer - er vi som mennesker tilboejelige til gerne at ville goere 'gode' ting i fremtiden, men noget mindre entusiastiske naar det kommer til stykket i nuet.

Typisk vaelger folk en chokoladebar, hvis adspurgt om de oensker en saadan eller et aeble, naar giveren vel at maerke staar med dem i haanden. Spoerges der derimod om forsoegspersonen vil have en chokoladebar eller et aeble om en uge, saa er tendensen at folk siger, 'aeblet, tak.'

Det samme princip goer sig gaeldende mht pensionsopsparinger og sport.

'Loesningen' er altsaa at traeffe 'fornuftige' beslutninger i nuet og forpligte sig til at realisere dem i fremtiden. Her kan man saa forestille sig, at diverse teknologier kunne holde en 'to account.' Det kunne for eksempel ske ved at laegge sine traeningsplaner og reelle aktiviteter til offentligt skue og lade andre folk granske om man nu lever op til sine egne maal. Dvs. anlaegge et delt fundament for retten til at 'haane' og 'prale' - hvis Foucault frekventerede Fitness.dk havde han maaske fokuseret sine tanker omkring the panopticon paa dette omraade.

'The undercover economist' fortalte, at han benytter sig af en meget simpel, low-tech metode. Han har simpelthen udskrevet en $1000-check til en ven og bedt ham holde sig orienteret om, hvorvidt han dyrker motion hver dag. Dette sker blandt andet gennem opkald til andre venner og Tims kone. I tilfaelde af, at han ikke motionerer hver dag har vennen med overvaagningsjobbet faaet frie haender til at donere checken til en udvalgt NGO.

Saa er det pludselig ikke saa svaert at staa op om morgenen...


Christian Schwarz Lausten

@Andreas og Christian: Gode eksempler!
Og udover den sociale kontrakt som motivationsfaktor, er min erfaring, at en anden effektfuld motivator er at indtænke og indbygge både pisk og gulerods-elementer i de produkter og tjenester man designer.

Eksempel: (anekdote advarsel!)
På det gamle B&W værft skulle man for år tilbage informere alle arbejderne om sikkerhed på arbejdspladsen. Nu er værftsarbejdere temmelig hårdføre og ligeglade med den slags, men de var pisket til at lære om "hard helmet required" osv. Derfor lagde ledelsen en gulerod ind i den sikkerhedsvideo der skulle fremvises, så man var sikre på, at arbejderne så den helt til ende.
Guleroden var i dette tilfælde listige kvinder kun iført hjelm, som konstant blev krydsklippet med det vigtige, faktuelle indhold. Dermed sikrede man at hele videoen blev set til ende...

Oliver

Hvad blev der af at motion er sjovt og at det i sig selv er motiverende?

Christian

Hej Oliver - det kan du jo have ret i, men for mit vedkommende kræver det i hvert fald mere end den ene motivationsfaktor, at det er sjovt i sig selv - jeg vil også gerne have den sociale dimension med. Og hvis nye teknologier og medier kan understøtte det er jeg all game.

levis

Og hvis nye teknologier og medier kan understøtte det er jeg all game.

hollister shirts

at det er sjovt i sig selv - jeg vil også gerne have den sociale dimension med. Og hvis nye teknologier og medier kan understøtte det er jeg all game.

tiffany rings

Det interessante er at få designet træningsapplikationer (eller offline netværk) med en sådan arkitektur, at de understøtter denne kontaktsindgåelse bedst muligt.

balenciaga outlet

Loesningen' er altsaa at traeffe 'fornuftige' beslutninger i nuet og forpligte sig til at realisere dem i fremtiden. Her kan man saa forestille sig

vivienne westwood earrings

Det interessante er at få designet træningsapplikationer

buy balenciaga

få designet træningsapplikationer

search engine optimization vancouver

Dette design er ond ! Du helt sikkert vide, hvordan man holder en læser underholdt . Mellem dine vid og dine videoer , var jeg næsten flyttet for at starte min egen blog (godt , næsten ... Haha !) Wonderful job. Jeg nød virkelig , hvad du havde at sige, og mere end det, hvordan du præsenteret den. For cool !

oh canada

Fascinerende blog! Er dit tema specialfremstillede eller har du hente det fra et eller andet sted ? Et tema som din med et par enkle justeringer ville virkelig gøre min blog skinne . Lad mig vide hvor du fik dit design . Gud velsigne dig

oh canada

Hej ! Dette er min første kommentar her , så jeg ville bare give et hurtigt råbe ud og fortælle dig, at jeg virkelig nyder at læse igennem dine artikler . Kan du foreslå en anden blogs / hjemmesider / fora, der dækker de samme emner ? Sætter pris på det!

The comments to this entry are closed.