Lad mig afsløre en hemmelighed: jeg har altid drømt om at være den person, der blev interviewet til Politikens bogsektions bagside, om den allerførste bog jeg læste, den mest betydningsfulde bog i mit liv og den slags spørgsmål, der er som skabt til litterær showoff, blær og hvide løgne. Derfor luner det mit læserhjerte, at sommersjov med bogstafetten nu er nået til mig.
You're stuck inside Fahrenheit 451. Which book do you want to be?
Tja, bum bum - som gammel brandmand (CF-korpset forever!) forstår jeg egentlig godt trangen til at futte ting af, selv bøger. Og en bog, der helt sikkert ville give mine kære brandkollegaer et godt rush, kunne f.eks. være verdens største bog, MIT professor, Michael Hawley's "Growing up in Bhutan". Den er 1,5 x 2 m og vejer 60 kg. Man kan få en fornemmelse af hvor godt et bål det vil blive, lige her.
Have you ever had a crush on a fictional character?
Arh, crush og crush, men jeg må nok sige, at Jonas Wergeland gi'r den gas i Kjærstad-triologien. Der er et par erobringer, som nok kunne inspirere et rigtigt mandfolk. Og så ved jeg ikke om tegneserier tæller, men Natascha, den skønne stewardesse, kan jo få pulsen op på enhver frisk dreng, når man kommer hjem med en ny stak tegneserier fra biblioteket.
The last book you bought is?
John Thackara's "In the Bubble - Designing in a Complex World". Meget interessante tanker han gør sig, om alt det teknologi og gadgets vi har fyldt verden op med. Han ser på hvad det betyder for vores liv, både miljømæssigt og socialt. Det chokerede mig faktisk temmelig meget at høre, at hver eneste ansatte i Europa Kommisionen, printer 247 siders hard copy - om dagen! Eller at en almindelig laptop computer skaber 4000 gange mere affald, end den vægt computeren har... Det er en skræmmende, men nødvendig bog som jeg vil anbefale alle, der har med it og design at læse - men også hvis man generelt er samfundsinteresseret.
What are you currently reading?
- Ovennævnte bog.
- En stak magasiner, bestående af Fast Company, Wired, I.D. Magazine, MIT Technology Review og Business 2.0.
- Ian Caldwell og Dustin Thomasons Belladonna dokumentet, som skulle ligne Da Vinci Mysterie-miseren, blot en zillion gange bedre personskildringer (forhåbentlig, de kan kun blive bedre).
Det er faktisk en klassisk combo for mit vedkommende. Der er både til toilettet, lænestolen og skrivebordet.
Five books you would take to a deserted island?
- Jan Kjærstads triologi: Forføreren, Erobreren og Opdageren har betydet rigtig meget for mig (ja, ikke kun det med damerne). Hans grundlæggende tanke om, at et menneskeliv altid er meget mere end hvad Freud og Darwin gør det til, appellerer meget til mig og så er bøgerne nærmest bygget op omkring en internetsk linkstruktur, hvilket for mig er en litterær kvalitet og gør at bøgerne kan læses igen og igen, mens nye vinkler og sammenhænge pibler frem.
- H.C. Andersens samlede. I know: bo-ring, men jeg tror det kunne være fantastisk at få dem kværnet i et stræk.
- Bibelen, et hovedværk i litteraturhistorien og for mig.
- Det er jo nok i virkeligheden dybt ligegyldigt at læse sci-tech litteratur på en øde ø, men jeg har altid gernet ville bakse mig igennem Manuel Castells Information Age om the Network Society (Til den vidende læser: ja, det er nemlig endnu en triologi - det er en god måde at booste antallet af bøger)
- Leo Tolstojs Krig og fred, mest fordi det nærmest er en kliché på linie med Joyces Ulysses at nævne den i disse sammenhænge. Men faktisk har jeg ønsket mig den de sidste par år til jul og fødselsdage uden held. (Sikkert fordi ingen gider slæbe på den).
Who are you going to pass this stick to (3 persons) and why?
Det er lidt nitten ved det her: at man skal belemre andre og trække dem ind i pyramide-memet. Sorry guys!
- Bjarne Tveskov - fordi han er en morsom kanalje og sagde interessante ting i dette interview.
- Christian Tønnesen - hvad læser en superakademiker i sin fritid?
- Lasse Rimmer - Hvor kraftig er et pyramide-memes tiltrækningskraft egentlig? Og så kunne Morgenhyrderne godt trænge til at blive lidt litterære.
Recent Comments