En lille måneds tid skulle der gå, før der atter blev drysset lidt tekst på bloggen. Der har været gang i december, ikke uventet. Måneden blev indledt med NEXT2006, som blev en superkonference med mange skæve og inspirerende indlæg, såvel som en god udstilling. De mange taleres bidrag fra NEXT2006 kan ses kvit og frit indtil den 31. december. Skal man kun se tre af dem, vil jeg varmt anbefale George Dyson, Vuc Cosic og Charles Leadbeaters. Men der er 12 i alt, så når al flæsk og sul er konsumeret, kan man for tiden til at gå ved at slå mave foran skærmen.
Hvad er der eller sket i løbet af måneden? Tjaa, tonsvis af foredrag og projekter - i stigende grad om nettet. Både om web 2.0, som mange helt hysterisk ikke kan klare man kalder det (og som stort set ingen almindelige mennesker alligevel har hørt om, hvilket blot gør det endnu mere latterligt), og om hele fænomenet customermade, hvor internettets og open sources deltagelsesfilosofi i stigende grad breder sig ud i den fysiske verden.
Men også så småt en planlægning af de kommende konferencer på Innovation Lab. Den første upcoming ting bliver om GeoWare og context-awareness, både RFID, GPS, Bluetooth, map-mashups og lokationsbaserede tjenester står for skud i Århus den 7. marts. (Hvis man har et projekt, man gerne vil vise frem, kan man bare smide en mail).
Og så har vi meget i mod sædvane, allerede konference nr. 2 i støbeskeen. Det bliver om fremtidens musikindustri og afholdes i samarbejde med Dansk Rock Samråd (som mest er kendt for SPOT festivallen). Her skal musik-branchen have en kold spand vand i hovedet og bl.a. have indskærpet, at internettet og mobiltelefoner, i modsætning til hvad de stadig tror, ikke er en forbigående dille...
Til begge konferencer hører en udstilling. Vi prioriterer ret kraftigt, at man ikke bare hører om fremtidens muligheder og tendenser, men også kan prøve dem af, eksperimentere med dem og snakke med opfinderne, hackerne og idépersonerne bag.
Til "Knock Knock - Fremtidens musik" skal vi have bl.a. Reactable med. Det er:
"a state-of-the-art multi-user electro-acoustic music instrument with a tabletop tangible user interface. Several simultaneous performers share complete control over the instrument by moving physical artefacts on the table surface and constructing different audio topologies in a kind of tangible modular synthesizer or graspable flow-controlled programming language."
Det er faktisk to kraftige tendenser, der smelter sammen: både den om tangible computing (som jeg tidligere har skrevet om) og den om nyvisualisering af interfaces (som jeg også før har berørt). Ideen er at tænke på lyd som fysiske enheder, man kan dreje, flytte og finjustere - og det hele i fællesskab med andre mennesker.
Se i øvrigt demonstrationen her - det ser forrygende sjovt ud:
Recent Comments